TEST NA NIETOLERANCJE POKARMOWE

TEST NA NIETOLERANCJE POKARMOWE FOOD DETECTIVE
bada 59 składników pokarmowych, a wyniki pojawiają się po zaledwie 40 minutach
Zasadniczo nietolerancja pokarmowa jest niewłaściwą reakcją twojego organizmu na pewne pokarmy, co samo w sobie może objawiać się na wiele sposobów. Niektórzy będą mieć tylko jeden objaw, jak np. ostre bóle głowy, podczas gdy u innych objawi się to zespołem nadwrażliwych jelit, migrenami, problemami skórnymi czy niedomaganiami układu oddechowego. Zupełnie inaczej niż w przypadku alergii pokarmowej, kiedy objawy często są widoczne natychmiast. Alergia pokarmowa to nie to samo co nietolerancja pokarmowa. Obydwa terminy zazwyczaj są mylone.Jeżeli Food Detective™ wskaże dodatni wynik oznacza to, że u osoby badanej występuje wysokie stężenie przeciwciał i wskazuje nietolerancję poszczególnych składników pokarmowych. Testowane pokarmy to – zboża: kukurydza, pszenica durum, gluten, owies, ryż, żyto, pszenica. Orzechy i strączkowe: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy cashew, ziarno kakaowca, orzeszki ziemne, mieszanina roślin strączkowa (groch, soczewica, fasola haricot), soja, orzechy włoskie. Mięsa: wołowina, kurczak, baranina, wieprzowina. Ryby i owoce morza: mieszanina ryb słodkowodnych (łosoś, pstrąg), mieszanina skorupiaków (krewetka, krab, homar, małż jadalny), tuńczyk, mieszanina ryb białych (łupacz, dorsz, płastuga). Warzywa: brokuły, kapusta, marchewka, seler, ogórek, por, papryka (czerwona, zielona, żółta), ziemniak. Owoce: jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut, mieszanina melonów (kantalupa i arbuz), oliwki, pomarańcz i cytryna, truskawka, pomidor. Inne: jajko (całe), mleko krowie, czosnek, imbir, grzyby, herbata, drożdże.
Food Detective™, pierwszy na świecie test nietolerancji pokarmowej, jest prosty, bezpieczny i dokładny.
Zapraszam Danuta Chodorowska kosmetolog, doradca żywieniowy i dietetyczny.